ΜΗΝΥΜΑ

Π.Ε.Δ.Α.Μ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ..... Εκτός από την ενημέρωση, στήθηκε για να αποτελέσει ένα δικτυακό κόμβο συζητήσεων για το είδος και τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων-προϊόντων που επιζητούμε για τον Δήμο Μαραθώνα, ώστε να αποβεί πραγματικά σε όφελος της κοινωνίας ΜΑΣ ,και όχι των Εργολάβων. Η κατάθεση διαφορετικών απόψεων θα αποτελέσει, και ΠΡΕΠΕΙ για το σκοπό αυτό, την δεξαμενή και τον οδηγό της παραπέρα πορείας του Δήμου ΜΑΣ. Η συμμετοχή σας στο Φόρουμ αυτό είναι σημαντική και επιβεβλημένη για το κοινό συμφέρον ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δημήτρης Δαμάσκος: Aν ο Δήμος Μαραθώνα έκανε αξιοπρεπή ανακύκλωση και διαχειριζόταν τα ανακυκλώσιμα με δημοτικούς υπαλλήλους θα κέρδιζε 350.000 - 450.000 τον χρόνο!!!!

263,000,000 ευρώ το Σχετικό όφελος σε επίπεδο Περιφέρειας, το χρόνο, σύμφωνα με το κ. Δημήτρη Δαμάσκο !!!! Αλλά !!! και ένα επιμερισμένο όφελος 3.2 εκ. για τον Δήμο Μαραθώνα που χάνεται!!!


Χάνονται το χρόνο περίπου περί τα 236,000,000 ευρώ 

  Μεγέθυνση εικόνων με ένα κλικ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΧΑΝΕΙ 3.219.068 Ευρώ
 
Δείτε τα έσοδα σε κλίματα Περιφέρειας Αττικής, ( Σχετικό όφελος), αν γίνονταν  διαχείριση προς όφελος του Πολίτη γιατί τα απορρίμματα είναι προϊόντα. Χάνονται το χρόνο περίπου περί τα 236,000,000 ευρώ σύμφωνα με τον κύριο Δημήτρη Δαμάσκο Μηχανολόγο Μηχανικό μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ.
Ευθύνη για αυτό δεν έχει παρά ο Αξιότιμος κύριος Σγουρός μαζί με ένα μεγάλο ποσοστό Δημάρχων, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Μαραθώνα.


ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Α. Στοιχεία

  1. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ περ. 34.000 (33.423 απογραφή ελστάτ 2011)
  2. ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ (ΕΔΣΝΑ) ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ για το 2013 = 26.451 τόνοι/έτος   (με τέλος εισόδου 55.53 ευρώ/τον)
  3. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (2013)  = 496 τόνοι/έτος  ( δηλ. το 1,81% του συνόλου των ‘’σκουπιδιών’’ ή το 4,28% στο σύνολο των ανακυκλώσιμων)…..τίποτα δηλαδή!!
  4. ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ την ΧΡΕΩΣΗ του ΕΔΣΝΑ = 1.468.840 ευρώ  (με χρήση στοιχείων 2012 και 2011)  για την ‘’χρήση’’ της ΦΥΛΗΣ ΤΟ 2013   (υπό μερική αναθεώρηση σε αναμονή ‘’πραγματικών’’ ζυγολογίων 2013….αυτή η ακρίβεια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την παρούσα ανάλυση)

Β. Επεξεργασία στοιχείων
1. Από τα Α.1 και Α.2 συνεπάγεται ότι η Δημοτική Αρχή αποδέχεται ότι ο κάθε δημότης της παράγει περ. 800 κιλά/ έτος. Είναι σίγουρο όμως (με οποιανδήποτε θεώρηση) ότι αυτό είναι ακόμα και διπλάσιο από την πραγματικότητα.
    Η πραγματικότητα Σύμφωνα και με τα στοιχεία της eurostat, και τις μαρτυρίες των δημοτικών υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπ όψη και τους καλοκαιρινούς μήνες η πραγματική ποσότητα των σύμμεικτων του Δ. Μαραθώνα που στέλνονται στην Φυλή είναι λιγότερα από 15.000 τόνους/έτος (προ κρίσης).
    Αυτό είναι μια σαφής ένδειξη κάποιου τύπου παραβατικότητας και σίγουρα κατάφορης κακοδιοίκησης  που  σαν  αποτέλεσμα έχει να δηλώνονται στην Φυλή περίπου 9.000 τόνοι ενώ δεν είναι!!!!!....και να πληρώνει  ο δημότης για την διαχείριση απορριμμάτων που δεν είναι δικά του .. (είναι γεωργικά κλαδέματα, συσκευασίες φυτοφαρμάκων(!) όταν δεν καίγονται(!!!!), είναι από άλλες περιοχές(?) …εκτός Αττικής(?)….βιομηχανικά(?)…  βλ. σχ. αναφορές ΠΡΩΣΥΝΑΤ.).
    Αυτό σημαίνει ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ζημιώνει (κάθε χρόνο) περί τα 350.000 – 450.000 ευρώ/year ( 9.000 ΤΟΝΟΙ χ  ΤΕΛΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΗ) το δημοτικό ταμείο, τους δημότες αλλά και το δημόσιο ταμείο (που ‘’απαντά’’ επιτιθέμενο στην ελληνική κοινωνία με πρόσθετα χαράτσια και φόρους…)
2. Με την Ε.Ε.Α.Α. και το ΚΔΑΥ που ‘’συνεργάζεται’’ εκχωρεί την αξία (εμπορική + επιδότηση) της όποιας ανακύκλωσης κάνει.
   Θα κέρδιζε άλλα 95.000 ευρώ/έτος (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) αν αντί να τα έστελνε στο ΚΔΑΥ της ΕΕΑΑ διαχειριζόταν τα ανακυκλώσιμα με τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    Τα ΚΔΑΥ δουλεύουν με περίπου 50% απόδοση (λόγω της, εκ του πονηρού, ‘’στρεβλής’’ τους λειτουργίας …(βλ.σχ. αναλύσεις και καταγγελίες της ΠΡΩΣΥΝΑΤ) και αυτό σημαίνει ότι οι δημότες του Μαραθώνα παραδίδουν στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ της ΕΕΑΑ περί τους 1.000 τόνους τον χρόνο που σημαίνει ότι αν έκανε την διαχείρισή τους ο Δήμος (αποδοτικά) το άμεσα επιτεύξιμο κέρδος για το ταμείο του θα ήταν πολύ περισσότερο, Αυτό θα εξασφάλιζε τις θέσεις εργασίας που τώρα κινδυνεύουν και θα δημιουργούσε, άμεσα, συνθήκες για περισσότερες θέσεις εργασίας για τους δημότες του.  
3. Αν έκανε μία αξιοπρεπή ανακύκλωση (που σύμφωνα με το εργατικό του δυναμικό είναι άμεσα επιτεύξιμη) της τάξης του 50% το αντίστοιχο κέρδος για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ θα ήταν ΠΕΡΙ ΤΑ 3,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ/έτος. Αυτά τα χρήματα χάνονται.


Δημήτρης Δαμάσκος Μηχανολόγος Μηχανικός 
(Μέλος ΠΡΩΣΥΝΑΤ)
Γενική Κατάσταση απορριμμάτων στην Αττική
ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Κ. Δημήτρης Δαμάσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία